BRAIN ACTIVITY

J A G. B L I R. G A L E N.


Jag får vara nu en defensive pessimist, pessimist överhuvudtaget och att jag de senaste timmarna känner att jag self-handicappar. Men det här går ju inte. Imorgon kommer jag vara helt död och kommer ändå inte kunna något. Visserligen börjar vi 12.30 imorgon, men jag känner att jag måste gå upp runt nio-tio för att plugga meeeer. Sedan för att jag ska kunna tänka någorlunda så måste jag sova i alla fall åtta timmar. FY! Jag skulle verkligen ha läst innan.. det skulle jag. Får ta och skriva in datumet till omtentan i kalendern! No kidding, från och med imorgon ska det bli ändrade vanor med ALLT. Snart nytt år och nyårslöften (som jag aldrig riktigt brukar ha) - nya tag, jag kan lika gärna börja imorgon innan det blir 2011 för det tar ju en tid att vänja sig vid nya rutiner. Men jag lovar att jag, Maria, ska bli mer conscientious.


Vet inte vad min plugg-teknik var den här gången. Det var nog ingen bra att läsa alla kapitel och sedan göra övningstentan eller så. Kommer ju inte ihåg något känner jag nu när jag läser frågorna. Man kan ju säga "Det som kommer in i örat kommer ut ur den andra", just nu är det för mig "Det som kommer in i ögat kommer ut ur den andra". Haha, jag har ju sagt att på natten är jag som mest kreativast och fiffigast. Nä, men hoppas att något av allt det jag har läst har satt sig i mitt förmedvetna. Annars har det varit meningslöst när jag har suttit och läst och läst. Fast de sista sidorna blev ju snabb-läsning, ville bara att det skulle ta slut. (Även om det är intressant!) Suck suck suck. Next time, nästa prov, ja tack till en annan situation.

 

Great! Nu råkade jag knuffa till mitt halvfulla glas med vatten. Som tur var hamnade vattnet bredvid tagentbordet, fast skulle inte göra något ändå. Gillar inte tagentbordet till den stationära. (FYI)


GODNATT! Eller godmorgon? Ja snart god morgon till mamma i alla fall.....


//Grinigastemänniskan_91


INTE LUST ATT PLUGGA

Oj vad jag har lust att göra så mycket annat än att plugga. Jag vill kolla på film eller tv-serier (har många osedda avsnitt av How I met Your Mother & några på Pensionärsjävlar), läsa en bra bok, spela, leka i snön, städa mitt rum, baka, dansa, shoppa, äta (eller nä, är väldigt mätt just nu), gå på bio, gå runt i Liseberg, lägga in bilder i datorn - lägga upp bilderna här på bloggisen, ta körkort och typ skriva allt det här.


Vill ju resa också. Men tänkte att det är ju ganska självklart ändå. :]


Nu får jag väl läsa vidare i min kära psykologi-bok. Har många kapitel kvar att läsa, provet är om två dagar. Har jag sagt att jag är bra på att planera? Fast om man läser alla mina inlägg om hur stressad och jobbigt plugg är så är det kanske självklart att jag är en tidsoptimist och tar allt i sista-minuten. Inte bra det. Känns ändå som om jag pluggar effektivast när det är sista-minuten, annars blir det bara slö-läsning. Läser lite och så dagdrömmer jag, läser lite igen och så vill jag göra något annat en "liten" stund, läser lite igen och tänker på något som handlar om det jag har läst (det är ganska bra i alla fall, hjälper mig att komma ihåg) men sedan leder det ena till det andra. När jag tänker på det så är det så nu också även om det är sista-minuten plugg, haha. Imorgon kväll kommer jag att bli galen på allt, det är då jag kollar på klockan hela tiden och tänker "Oh no, om x timmar är provet. Om x timmar måste jag lägga mig för att sova tillräckligt." Men det problemet tar jag imorgon.


Psykologi är väldigt roligt och intressant. Vissa grejer inte lika roliga eller intressanta. Men när man måste plugga till ett prov så blir allting så o-roligt (HAHAH SELDA!). Men det är ändå inte som gymnasiet då man verkligen DOG för att man inte orkade och ogillade ämnet. Nu har man ändå valt ett ämne att fokusera på och veta mer om. Men det är mer vad ska man säga, irriterande? nu, eftersom det är så mycket på "kort" tid att ta in. Jag gillar när jag säger typ "Ahaaa!" många gånger efter jag har läst något eftersom man kopplar det till något i vardagen eller familj, vänner som det stämmer bra på. Annars tänkte man ju på gymnasiet under en matematik-lektion "Varför ska jag lära mig den här formeln? Det är väl inget bra att kunna?". Nu är det här ju intressant och bra att kunna tycker jag.


Oj, kan inte slösa mer tid på det här. Ska försvinna nu till psykologi-världen.

PUSSHEJ!



Hahah, klockren!


NO MATTER HOW MANY YEARS GO BY, WE WILL ALWAYS REMEMBER THE GRADUATION

STUDENTEN 2010

7.15 studentfrukost @ Wallenstam med S3B också.


Promenera till Stenpiren.


Väntar på skolfotografering.


Inte det riktiga skolfotot, men detta fotot gillar jag!


Promenera igen fast nu till kyrkan.


Sista skolavslutningen i kyrkan.


Utanför kyrkan och ska hämta betygen.

Lunch @ Golden Days.


Väntar på Paddan @ Lejontrappan.

Redo att åka iväg på Paddan.


Mot Operan!


Går av från Paddan och träffar på systeryster med kameran.


Väntar på vår tur för utspringning.


"i'll be reaaady"

Träffar alla nära & kära som är där! ♥


Dansar och skriker av glädje på flaket innan den börjar åka.

Åker runt på flaket!


Badar i Poseidon.


Äter de godaste maträtterna.


Äter de godaste tårtorna.


Får de bästa presenterna.


Dansar loss till den bästa musiken @ Park Lane!

Så många bilder, detta är bara några få av alla typ femhundra som jag har! (inklusive vimmelbilderna) Tycker detta inlägget är väldigt bra. Tar sådan tid att ladda upp bilder. Men detta beskriver dagen steg-för-steg. OBS! Man måste ha varit där för att uppleva den riktiga känslan! ;) För oss som var där så återupplever man den stunden bara genom att titta på bilden. I alla fall är det så för mig. En sådan perfekt dag med ett perfekt väder! Eftersom man fick träffa alla som man vill träffa och tänka sig att umgås med allihopa på en och samma dag - galet! Äta god mat, tårtor och få fina presenter på en och samma dag - galet x2! Åka paddan, skolavslutning i kyrkan, luncha på en restaurang, skolfotografering, vara på operan allt det där på en och samma dag - galet x3! Utgång efter allt som man har gjort och sedan ha energin att bara dansa loss och ha en av de bästa utgångar till perfekta musiken - galet x1000! Säger det en gång till: Absolut den perfekta, bästa dagen i mitt liv!

KINDNESS IS LIKE SNOW - IT BEAUTIFLIES EVERYTHING IT COVERS

Idag snöade det. (Det snöade en gång innan, men inte så att jag märkte i alla fall) Den här gången fanns det i alla fall lite lite snö på marken när jag gick ut och så såg jag lite snö på taken. Förra gången hann jag inte se.


När jag skulle gå hem från jobbet i mörkret och snön så började jag tänka på UF. Dessa kalla tider tycker jag förknippas med UF-tiderna speciellt när vi brukade gå hem så sent på kvällen och efter den snuskiga men åh så roliga incidenten med titt-hålet. Det känns som om min blogg har nu blivit en "vad jag saknar blogg". Fast det är väl anledningen till att man har en blogg - för att skriva av sig. Sedan har jag en blogg för att jag vill ändå komma ihåg senare i livet vad jag har gjort, om jag glömmer av. Det är så roligt att läsa! Många detaljer som man glömmer t.ex. läste jag nyligen dagen då vi filmade Spanska-filmen i Landvetter och så åkte jag hem själv och fick en upptäcktsfärd. Hade glömt av lite från den dagen! Men som sagt så var det så mysigt med våra sena UF-dagar och fika stunder. Har skrivit ett inlägg på UF-bloggen, så att det inte är helt dött! Hihi. Det finns ju "förlossningsdepression" som män brukar få efter förlossningen, tänk om jag har "studentdepression" som man får efter studenten. Hahaha, nä skämt åsido! Jag är så glad över hur den dagen var, därför tänker/tjatar man/jag mycket om det. Något som jag tänker på ofta är hur små saker kan förändra så mycket. Och hur det skulle ha varit om man gjorde si och så. Tack Selda och Emelie för att ni inte lät mig byta till Polhemsgymnasiet, skulle missa så mycket!

Studentdagen var en av de bästa dagarna i livet. (Som jag har sagt många gånger) Blir påmind om det hela tiden också när jag ser studentmössan och studentplakatet i mitt rum som jag egentligen inte ska ha här utan ska rama in fotot bara men har inte tagit tummen ur. Sedan blir jag påmind av en så söt och fin tavla jag fick av Selda med datumet 030610 på ramen och inuti en härlig bild på oss, den ligger på bokhyllan så jag ser den hela tiden. På tal om tavlor ska jag faktiskt fixa mitt rese-kollage när jag får mina bilder som jag framkallade för någon dag sedan. Då kan jag äntligen hänga upp mina två tavlor ovanför bokhyllan! Inte nog med det måste jag nog ta tag i det här med någon trevlig middag hemma hos mig också eftersom några sötisar inte har varit hemma hos mig än! ;)

Oj tiden rinner iväg. Börjar 9.15, hur ska detta gå? Håller på att lägga upp student-bilder här. Publicerar ett nytt inlägg så det blir med ordning och reda. :) PUSSHEJ!

JOE LE TAXI

Oh my. Jag kollade runt här och där, kom till en blogg med en spellista som automatiskt satte på en fransk låt, "åh vilken bra låt" sade jag, sökte på artisten i Spotify, lade till top 5 låtarna i min spellista, sökte på artisten i sökmotorn för att ladda ner den, det kom upp andra låtar och jag tänkte att jag kan väl lyssna på dem också, så hörde jag "joe le taxi".

Kom ihåg när jag var liten så hade vi spelat in musikvideon och jag tyckte att det var en väldigt bra låt! Åh nostalgii! Längtar tills nästa termin då jag ska få lära mig lite franska. Hihi! :) Önskar att jag kunde bli så bra så att jag kunde flytta dit. Eller vadå önskar? Vill man så kan man. Inget är omöjligt! Det vore faktiskt ganska så underbart. Skulle kunna tänka mig det. Franska och Frankrike är så fint!

Ganska vinner den här musikvideon EMA 2010? Vi får väl se på söndag!

RSS 2.0