Morning!

Hej! Hur mår ni? Jag mår bra. Väldigt svårt att posera fyra olika bilder på så korta sekunder. Jag äter frukost nu: müsli med (!)sojamjölk (då det fanns kvar en del efter mitt hederliga besök; min syster och Johan). Nu har jag ändå vant mig, sojamjölk är ändå gott med müsli.
 
Någon dag ska jag lägga upp bilder på den fina helgen med min syster och Johan. De var här över min födelsedag också, kunde inte bli firad på ett bättre sätt. Kändes som att man var hemma i Sverige igen: att prata svenska, gå runt med två i familjen, sova ihop, bli omhändertagen och bara hänga. Tack igen för den helgen och fina presenten.
 
 
Har tänkt att plugga lite nu innan jag ska gå på andra aktiviteter på eftermiddagen. Ska börja med att plugga tidigt på morgonen (tidigare än detta alltså, gjorde lite annat nu på morgonen och säten framför det andra fönstret, ni vet) så att jag kan få tid att göra mycket annat på eftermiddagen. Finns mycket att se och göra här. Ibland tänker jag inte på det, men tänk vilken möjlighet man har här ändå, att få bo i ett annat land, i en annan stad med en helt annan kultur och med en massa platser man inte varit på. Ganska awesome ändå. Men jag menar egentligen så finns det ju många platser i Sverige som man inte upptäckt och t.om. i Göteborg finns det platser jag inte riktigt har besökt. Har alltid tänk att låna en turistbok på Göteborg och utforska staden mer. Kommer ihåg att i Linköping kändes det som att utbytesstudenterna hade sett mer utav Sverige än vad jag hade (bland annat så åkte de till Lappland och såg norrsken etc.). Defintivt en punkt i min bucketlist (som jag har i huvudet, borde kanske göra en riktig sådan).
Igår efter skolan (klockan åtta...) åkte jag till en shopping mall. Shopping mall tycker jag kan vara mysigare på ett sätt då man har allt på samma ställe och det är inte lika många turister. Eller mysig är kanske inte rätt ord, det är ju inga fina smågator etc. Hmm, praktisk är kanske rätt ord, men det låter tråkigt. I alla fall det är kul med variation. Väldigt skönt när affärerna här stänger senare, i shopping mallen stänger de klockan 22, så hann jag med det jag skulle. Var intresserad av att köpa ett par nya promenadskor. Mina vita skor är väldigt slitna här nu och får lite ont av att gå i dem då sulan är sliten. (Försöker övertala mamma att detta inte är ett onödigt köp). Hahaha! Men i alla fall, var först sugen på att köpa ett par nya New Balance skor (var sju år sedan jag köpte ett par, i New York, nu finns de överallt och alla matchar dem med vad som helst, tycker ändå att det oftast är rätt snyggt). Såg ett par SÅ snygga i oxblodsröd färg (på nätet!), typiskt nog så hade de inga här.. Gick in i varenda skobutik i shoppingmallen, kollade på alla möjliga NB, Nike, Adidas etc. Men ingen som inte föll mig i smaken. Hittade sedan ett par fina Reebooks; vita med lite rosa färg (önskar att det var typ mörkröd eller något istället, men what to do, de var söta). Så köpte dem istället, kändes ändå som jag gjorde ett kap då de kostade MYCKET mindre än New Balance. Kändes bra i studentplånboken.
 
Det var en så kul och randomgrej som hände på vagnen tillbaka hem. Kändes som en film. Jag satt där på vagnen i tunnelbanan (säten som ligger med ryggen mot ena fönstret och säten med ryggen på det andra fönstret, hoppas ni förstår) och så stannade vagnen på en hållplats. Då var det även en annan vagn precis bredvid som jag såg genom fönstret. Så var det en liten pojke som satt där och började plötsligt vinka. Så vinkade jag tillbaka. (HAHA, så kul, en annan man satte sig precis på sätet mittemot mig, så han trodde kanske att jag vinkade till honom fast att det var till pojken i vagnen bakom honom). Men pojken var så söt, han blev så glad och kollade upp på sin pappa och sade något, typ att någon vinkade tillbaka till honom. Så lutade pappan ner för att titta, han blev glad och log. Sedan vinkade pojken ännu en gång, och jag med. Mannen framför mig måste tro att jag var lite konstig (han förstod kanske, roligt om han inte gjorde det). Sedan när vagnen började åka så började pojken vinka ännu en gång med sitt bekymmerfria och glada ansikte. Skulle han vara äldre så skulle detta kunna vara början på en fin kärlekshistoria. Skämt åsido, men bland annat detta lilla gjorde min dag.
 
Ojsan, tiden bara går. Nu fick ni ett långt inlägg. Vi hörs!
 
 

RSS 2.0