Mat

För några veckor sedan var några vänner och jag på ett tapas, beställde en massa olika rätter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var väldigt gott och exotiskt.

Såååå, vad äter jag här hemma då?
Ibland på kvällen, eller jag kan säga klassikern som jag äter på kvällen är ägg, med oliver/saltgurka etc. (en sådan i en burk, finns så mycket sådant här), spenat, morot, spaghetti och tonfisk.

Till lunch kan jag äta stekt kyckling med broccoli, hackad spenat, hel spenat och lök med pasta.

Ibland med ris. :) SÅ svårt dock att koka ris i kastrull utan att det ska fastna i kastrullen (så van med riskokaren nu). Gott med balsamvinäger till faktiskt då vi för tillfället inte har någon soja. Nu är dock balsamvinägern slut.

HOLA


HEJ HEJ! Fick en liten heads up att jag borde uppdatera bloggen. Gör ett snabbt inlägg nu. Jaaa, vad har hänt sedan senast... Lite allt möjligt men ändå inte så mycket. Ok, var tvungen att kolla vad mitt senate inlägg var, det var ju väldigt längesedan.. Jag har träffat nya människor (surprise!). Druckit bubbletea. Tursitat lite granna. Haft föreläsningar och lektioner på engelska och spanska. Varit på uteservering med roomiesarna. Ätit minihamburgare. Skaffat metrokort. Handlat. Varit på "spanish dinner". Varit på IKEA igen. Varit i ett shoppingcentrum. Ätit falafel. Gått promenad i parken. Varit med mina kusiner. Varit på marknad. Lagat mat. Bytt kurser. Kollat på film. Och så har jag börjat rita.
 
 
 
 
 
 
 

Bilddagbok

Nu blir det typ tre inlägg på en timma. Lägger in lite bilder här tagna med mobilen. Hehe, bilddagbok..
 
UÄH. Ingen god mjölk här. Vadå färsk? Smakar 80% vatten och 20% jagvetintevad. Tror jag fick ont i magen av den också. Kommer inte köpa den igen i alla fall. Får kanske be alla som ska besöka mig att ta med sig svensk mjölk. Jag har hittat en god yoghurt i alla fall med kokosnöt- och anananssmak, det gjorde dem bra.
 
Linnéa, Philip och jag tog tunnelbanan till Ikea som låg en timma från centrum. Där låg även en stor shoppingmall. Primark fanns där. Köpte bara ett vitt lakan och en liten svart väska som även rymmer en vattenflaska. (Väldigt viktigt här, då man är törstig konstant). Det var i alla fall lite spännande att åka ut från centrum, det var en söndag också så det var otroligt lugnt. Sedan kan det ju vara så att det alltid är lugnt där. Men det kändes som man var ute i öken då det var mycket tom yta.
 
Åt Codillo Asado, roast knuckle, grillat knoge.
 
På väg hem igen.
 
Köpte takeaway på thaistället igen.
 
Åt glass innan lunch, busigt.
 
Fick nycklar till lägenheten och handlade på Mercadona.
 
Åt väldigt spanskt på ett billigt ställe. Kommer inte ihåg vad det hette nu till vänster, något ovanligt som kanske är något djurs tarm? mage? muskler? Uh, jag vet inte riktigt faktiskt. Glömt vad det hette på spanska. Ska ta reda på det.
 
Åt där med Christine.
 
 
Hej crabbie.

Btw. En rolig grej. Lyssnar nu på Spotify och blev lite förvånad när det plötsligt kom spansk reklam. Hihi.

Anteckningsblock

Tyckte att det var hur svårt som helst att hitta anteckningsblock här. Man känner ju inte staden lika bra som Göteborg, kan vara därför. Men det känns svårare ändå. Sedan är det också så att majoriteten här gillar att skriva på rutigt papper, vilket gör att de flesta block är rutiga.. Jag är så van vid att skriva på randigt papper förutom när det gäller matematik och statistik. Men, det är ju mitt utlandsår där man inte ska vara rädd att pröva på nya saker, så därför har jag nu köpt ett 5-ämnesblock. Oooooh, Maria är så c00l. Ok, detta är ett löjligt inlägg. Tänk att jag skriver om anteckningsblock. Men det är så kul med kontorsmaterial.
 
För att göra något vettigt av inlägget så kan jag skriva om hur jag väl hittade detta fina 5-ämnesblocket med olika färger (SÅ SMART & FINT!).
Oxford-block som verkar poppis här.
 
Jag googlade i alla fall. Fick reda på att det skulle ligga en liten butik med kontortsmaterial, Clarins, 3 minuter härifrån. Jag är soooo happy över att bo här. Nära till ALLT, i love it ♪♫. Bara en sådan här liten grej gjorde ändå min dag då jag har letat efter en sådan butik.
 
Butiken ligger bredvid Tabacos. Bilden lite halvdan då jag ville ta kortet lite diskret. Hehe.

Vädret var underligt igår. Kändes som att en tornado var på väg. Molnen var så mörka och det blåste som bara den. Men nu är det soligt och varmt igen som en otroligt varm sommardag.
 
Vadå höst?
 

Tålamod

Förstår mig inte på det spanska skolsystemet. Idag kl 10.00 kunde man börja anmäla sig till kurserna som man vill läsa den här terminen. Vad är det som gäller då? Först i kvarn. Mmm yes, kände på mig redan innan att detta kommer inte sluta bra. Förra året gick det nämligen inte heller så smidigt. Det gjorde det inte detta året heller, typ. Ni kan tänka er typ när Ticnet ska sälja grymma konsertbiljetter och alla ska logga in samtidigt. Det laggar som bara den, bara för att gå vidare till nästa sida tar en evighet. Gör man något fel så känns det som världens största misstag då det tar hundra år att återställa felet. Försökte verkligen ha tålamod med att trycka en gång och låta det ta sin tid. När jag nästan var klar, behövde en till kurs, så kraschade sidan. Åh, va f@#! Ville kasta ner datorn på golvet. Ville nästan bara ge upp och ta "leftovers" sedan. Fick då reda på att det fanns ett annat sätt att logga in, med sitt passnummer etc. Behövde dock ett annat lösenord som jag inte hade sparat så då fick jag stressa och försöka hitta den på Internet. När jag väl hade loggat in så gick det hur snabbt som helst. Och jag fick ändå mina kurser trots paniken. Kändes som en sådan crazy "rea-shopping" som man ser på filmer där alla springer in och fightas om kläderna. Nu får vi hoppas att kurserna blir bra. Jag är ändå taggad. Trodde faktiskt inte det, igår kväll när jag läste på om alla hundrtals kurser så kände jag mig inte riktigt säkert och motiverad. Men nu efter att jag har köpt ett 5-ämnesblock och det löste sig med kurserna och schemat så gäller det ju nu bara att plugga. Det var ju det som var lite knepigt också, att man måste kolla så att kurserna inte överlappar varandra.
 
 

Snabb hälsning!

HEJ HEJ! Ville bara snabbt säga att jag ska nu sova min första natt här i mitt nya rum. Det känns bra! Här håller jag i min nya kudde och lakanset också från kära Ikea. ☺ Klockan är två och jag har tänkt att gå upp 6.30. Men jag hoppas att jag får lite skönhetssömn, imorgon är det första skoldagen.

RSS 2.0